Administrare Linux

În afară de faptul că este distribuit gratuit, funcţionalitatea Linux, adaptabilitatea şi robusteţea, au făcut din Linux principala alternativa la sistemele de operare proprietare, cum ar fi, de exemplu, sistemul de operare al Microsoft, Windows. IBM, Hewlett-Packard şi alti giganţi din lumea IT au îmbrăţişat Linux şi sprijina dezvoltarea acestuia. In al doilea deceniu de existenţă, Linux a fost adoptat la nivel mondial în primul rând ca o platforma de server. Utilizarea sa ca si sistem de operare pentru calculatoarele personale este, de asemenea în creştere.

In cadrul acestui modul, vom acoperi mai multe teme (fara a ne limita la acestea), printre care:

Sistemul de operare Linux, vine in foarte multe distributii, unele mai simplu de instalat, altele mai dificil. O data ce intelegem cateva concepte, instalarea devine banala indiferent de varianta pe care o folosim.

Spre deosebire de instalare, configurarea initiala (retea, utilizatori) poate fi usor mai complicata. Cu toate ca majoritatea comenzilor sunt universal valabile, fisierele de configurare pot sa difere destul de mult.
……..Nu e atat de complicat pe cat suna acum :)

Spre deosebire de Windows, in Linux exista multiple moduri de a instala o aplicatie. Cu toate ca unele sunt mai simple, este foarte indicat sa le cunoastem pe toate. Nu toate aplicatiile sunt impachetate la fel.

Pentru necunoscatori, conceptul de Open Source, de obicei vine ca o veste foarte buna. Cu toate astea, trebuie sa il gasim, sa intelegem de ce este gratis si cum functioneaza acest sistem.